2009. szeptember 3., csütörtök

US OPEN - Ami a lányokat illeti

A 2009-es US OPEN legtöbbett foglalkoztatott kérdése mindenképpen a nagy visszatérő nevéhez jegyezhető.Kim Clijsters jó sok idő után újra ütőt ragadott és már a US OPEN Seriesben elkezdte a "bemelegítést" a nagy GS tornára.Mi tagadás... elég jól sikerült neki a visszatérés. Ezek után jötteka találgatások,hogy meddig bírja a 2 hetes megmérettetésen.Hamarosan kiderül. Az biztos,hogy 2 kört eddig remekül teljesített.Az utóbbiban Bartoli ellen volt egy kis harc, de jól vette az akadályokat.

Nem mindenki kezdte ilyen jól a szereplést. A sokak szerint vitatott világelsőségű Dinara Safina igencsak közel került a kieséshez.Ami meglepő,hogy már rögtön az első körben akadtak problémái.Nem hazudtolta meg önmagát: szokás szerint halmozta a kettős hibákat, de mindenképp pozitív,hogy a gödör mélyéből ismét feltudott állni és kiharcolta a továbbjutását a második körbe ahol Barroissal találkozik. Reméljük a legjobbakat!
Ugyancsak az első körben a szerb Ana Ivanovic is szenzációval szolgált mindazok számára, akik azt hitték,hogy tovább jut. Ellenfele 2 meccslabdáról fordította meg a meccset.A csalódás után Ivanovic be is jelentette,hogy egy ideig szeretne pihenni és nem kíván ütőt ragadni a kezébe. (érthető... ez így nem is mehet tovább)

Amerikai szempontból a címvédő Serena magabiztosan halad előre, míg nővérének szintén az első körben eléggé rezgett a léc. De szerencsére itt sem történt kiemelt vesztés.
(úgy látszik ez az első kör még a legjobbaknak is idegörlő lehet)

Elena és Jelena szintén vették az akadályokat, a feltörekvő kiscsillagok közül az idősebbik Radwanska testvér búcsúzott, Victoria Azarenka továbbszárnyalt, a dán Woznacki is szintén továbbjutott. A mostanában meglepetésszerűen kimagaslóan teljesítő Penetta itt is tudja hozni a kötelezőt.

Magyar szempontból Szávay Ágival ismét nem jutottunk előre, viszont Czink Melinda legalább csak a második körben kapott ki. (nem is akárkitől mint tudjuk.... Serena Williams)

Kiváncsian várjuk a folytatást

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése