2009. szeptember 3., csütörtök

US OPEN - Ami eddig történt a fiúknál

Mindannyiunk örömére augusztus utolsó napján kezdetét vette az év utolsó GS tornája.Nem sokszor láthatunk ennyi tehetséget egy rakáson.Ezalatt gondolok a sok magas ranglista számmal jelzett igen tehetségek úriemberre illetve hölgyre, akik ezalatt a 2 hét alatt igyekeznek minden tőlük telhetőt megtenni, hogy pont a legnevesebb tornák egyikén tudjanak valami szenzációt adni a tenisz szerelmeseinek. Hogy csak 1 példát említsek: a 276. helyen rangsorolt Jesse Witten és Igor Andreev mékőzésén meglepetésre sima 3 szettben győzött az amerikai.

Akkor most inkább térjünk át a dolog lényegesebbik oldalára.
A Fantastic Four(Fed,Murray,Rafa és Nole) minden tagja sikerrel vette az első körös akadályokat.Van, aki a tegnapi napon már a második körét is tisztázta(Fed), míg ugyanazon a napon egy másik ász(Nadal) még csak először tette a lábát az Arthur Ashe stadionba a 2009-es USO folyamán.
Talán a leginkább várt mérkőzés a Gasquet-Nadal találkozó volt amiből mindenki számára egyértelműen kiderülhetett,hogy nem kell attól tartanunk,hogy a spanyol matador hamar búcsút vesz az amerikai közönségtől. Kicsattanó erővel söpörte le a pályáról a szintén sok időt kihagyott francia ellenfelét.
Murray és Djokovic első fordulós köréhez túl sok mindent nem lehet hozzáfűzni. A skót mint mindig magabiztosan játszott és habár két 7-5-ös szett is becsúszott, mégis sima győzelem volt.
Djokovicon szerintem már most látszik,hogy Todd Martin kezelésbe vette.Remélem ez így is marad és újra a régi Nolét láthatjuk a pályán.

A későbbiekben az élmezőny további tagjairól is szó lesz.
Annyit még ide,hogy GS tornán utoljára láthattuk a tenisz 2 nagy alakját játszani.
az idősebb Fabrice Santorot sima 3 szettben búcsúztatta Juan Carlos Ferrero, míg az orosz fenegyereket, Marat Safint 4 szettben múlta felűl Jurgen Melzer.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése